Wednesday, December 30, 2009

SanFlowers lagi...

Salam Kawan-Kawan...
Dah lama tak buat entry.. Disember ni, setiap minggu cuti 3 hari. Macam banyak masa terluang, tapi bila banyak cuti, banyak pula kerja dan programnya. Kali ini SanFlower nak entry koleksi terbaru yang di beli masa bercuti kat Negeri Sembilan dan Terengganu baru-baru ini. Ada beberapa koleksi sunflowers dan epal. Tapi koleksi epal, SanFlower akan entry lain kali. Jom kita cuci mata....
 

Sebenarnya frame gambar sunflower dah banyak kat rumah, tapi anak pula bersungguh suruh beli. katanya kat rumah tak ada lagi design ini. Jadi anak dah tunjuk dia menyokong minat SanFlower, jadi beli la juga..



Ini pula fridge magnet. Memang susah nak dapat fridge magnet sunflowers. Bila dah jumpa terus beli semua satu kotak. Tak fikir apa-apa lagi dah...



Bekas ini dipanggil apa yea.. Macam bekas garam juga. Satu yang kat tengah tu tak ada penutup. Umurnya pendek, terlepas pegang masa keluarkan dari plastik.. Nanti yang tak ada penutup tu bolehlah dibuat tempat letak pen ke.. sudu ke...



Yang ini bekas garam juga. Sebenarnya bekas ini ada sudu sekali. tapi terlidung oleh penutup dibelakang.




Antara kesemua barang yang beli. Dua pasu ini la SanFlower paling excited. Sebab dah lama cari pasu macam ini.. tapi biasanya semua berlatarkan roses. Akhirnya dapat juga..

Sekian dulu.. Jumpa lagi untuk entry My fourth Apples Collection.

Wednesday, December 16, 2009

Alahai Sanflowers....Terpedaya Lagi

Malam semalam 15.12.2009 - Bawa anak-anak keluar makan, tersinggah pula kat kedai pinggan mangkuk.  Asalnya window shoping, hmmmm..... ada pula barang sunflowers... satu garfu gergasi sunflower, tak ada la pula sudunya. Teringat sudu gergasi epal kat rumah. dua tiga kali fikir... beli je lah... nanti tak lena tidur pula. Dah nak pergi bayar, ternampak pula satu bekas seramik sunflower... tertanya juga nak buat apa bekas tu.. bila di tanya pada sales girl, katanya untuk letak berus cuci tandas. Ish... dah 11 tahun mengumpul, tak pernah jumpa dan tak pernah terfikir ada juga bekas berus ni. Sudahnya...terpedaya jugalah malam tu...Kedua-duanya diangkut balik ke rumah...
 

Garfu Gergasi Sunflower




Bekas Berus Tandas



Sudu dan garfu ni...kalau digantung berdekatan ok tak?



Ok... Setakat ini Dulu... TQ sudi singgah...

Apples Collections

Semalam 15.12.2009, lunch hour Sanflower ikut kawan shoping kat PJ.. Seperti biasa mata ni nampak je... kali ini ternampak la 2 koleksi epal.. Memang sedang mengumpul epal... Laju je tangan ni ambil bawa ke kaunter.. Cuma terkilan, sudu epal gergasi tu tak ada la partner garfunya... Kepada kawan-kawan.. kalau lah terjumpa atau ada terlebih koleksi epal tu.. tolong lah belikan atau jualkan untuk SanFlower yea. Jom kita cuci mata...

Dulu Dan Sekarang

Kali ini tak tahu nak entry apa.. rumahnya kecil, barangnya tak seberapa..tapi blog dah lama menyepi terasa nak juga entry  cerita baru.. Jadi SanFlower entry gambar terbaru ruang tamu pula. Sofa lama dah let-go..Ni tengah cari gambar sofa kuning lama dulu. Nanti dah jumpa boleh la entry untuk dikenang.  Dah let-go yang tu tinggal kerusi kayu je.. awal tahun 2009 ada rezeki lebih dapat lah beli kerusi jati baru (kerusi murah je..) Jadi semalam masa nak ambil gambar koleksi epal terbaru, ambil la gambar kat ruang tamu juga...Bila tengok gambar ni rasa macam ada kurangnya... Mungkin kawan-kawan yang pakar boleh bagi idea....

 Ruang Tamu Sekarang
(Kalau dicat putih kerusi-kerusi ni, rasanya ok juga kan...)




Tahun Lepas Ruang ni diletakkan meja makan, 
sekarang kerusi kat atas tu dah ambil alih. 
Meja makan ni pun adik dah angkut balik rumah dia.



Ini Ruang tamu tahun lepas.. Simple sangat kan..
Kalau tamu datang ramai-ramai kena bersila la nampaknya...
 

Sekian dulu.... jumpa lagi untuk entry meja makan pula...

Thursday, December 3, 2009

More Apples

2.12.2009, lepas balik dari gym.. Sanflower dah janji nak bawa anak-anak keluar jalan-jalan. Tak tahu nak pergi mana, terus laju je driving menuju ke Shah Alam.  Anak-anak  dah  boleh  agak  mana nak  pergi.  Asalnya  window shopping.. tiba-tiba  mata  ni  ternampak  je  'an apple collections'. Lepas intai-intai harganya..hmmm..tak la mahal sangat.. tapi teringat juga hutang banyak lagi yang nak settle. Sambil merenung apples tu... sambil berkira, kalau tak beli nanti menyesal. Sejak minat apples ni susah juga nak cari koleksinya. Akhirnya..ambil bakul terus angkut apples ke kaunter dan bayar. Rezeki murah lagi, dapat  pula diskaun. Sejak beli apple, selalu je dapat diskaun.. tambah bersemangat ni.... Sanflower entry dulu koleksi terbaru yang tak seberapa ni.. masih berfikir lagi nak letak mana kat rumah tu...




Apple ini sama macam K.lynn.. Cuma tutupnya lain. Sebab badannya tak ada tutup, tutupnya tak ada badan. Tapi sebab nak sangat, beli berasingan kawinkan dia. Harap K.Lynn cepat-cepat la dapatkan stok yea... 
 
Tissue holder - theres only one. Apa lagi terus masuk bakul.


Bowls - i thought i wonna three, for my sons, but theres only two ( no more stocks). I hope i can find one more...


Medium Plates - quite alot , Its for my 3 sons.


Large Plates - quite alot , also for my 3 sons.


My second apples collections.




My second apples collections.

Tuesday, December 1, 2009